FIREWALKING

Posted: May 10, 2011 in Articole

 

FIREWALKING  sau mersul pe carbuni incinsi

  

Mersul pe carbuni incinsi  a fost practicat de oameni si in culturi în toate părţile lumii. Samanii, preotii  de diferite religii precum si adeptii artelor martiale, au practicat mersul pe carbuni incinsi  inca din timpuri istorice ca un rit de trecere, ca un test de rezistenţă  şi de curaj  sau ca un test al credinţei cuiva.

Cele mai vechi referinte despre mersul pe foc datează din India,   anul 1200 î.Hr.  A fost insa limitat la mistici si fachiri in cea mai mare parte a timpului. Alaturi de mersul pe cioburi de sticla si trecerea de obiecte ascutite prin piele, acestea demonstrau ca yoghinul sau ascetul a atins puteri paranormale in practica sa.

De asemenea in Japonia, calugarii luptatori – yamabushi isi demonstrau capacitatile paranormale in acest fel. Maestri in artele martiale, yamabushi demonstrau abilitati iesite din comun, indoiau sageti sau bare de metal cu partile sensibile ale corpului, cum este zona gatului, spargeau pietre cu mainile goale sau pasesc pe carbuni incinsi in timp ce recita mantre si tin mainile in mudre specifice.   Si astazi in cadrul festivalului Hiwatari participantii pot pasi alaturi de yamabushi pe carbunii incinsi.

 

In occicdent mersul pe carbuni incinsi a fost introdus si facut popular de catre Tolly Burkan, modelandu-l dupa ritualul japonez.AntonyRobbins este cel mai celebru organizator de seminarii motivationale care contin mers pe carbuni incinsi, la un singur seminar participand sute de persoane.

Pentru a trăi pe deplin asa cum esti tu cu adevarat şi încă să te schimbi pe masura ce viata evolueaza este o provocare. Mersul pe carbuni incinsi este o metaforă pentru provocările pe care le acceptam, barierele pe care le trecem  şi ne arată calea catre  o realitate nouă.

NLP Training
www.nlptraining.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.